“Banii Regelui”

Să stai pe un scaun oarecare, cu un pahar de alcool încălzit în mână și să citești un ziar mediocru. Iar ea să deschidă o fereastră care scârțâie și să îți spună cât de cald e afară. Chiar, cât de cald e afară? Mai poți să apreciezi atunci ce înseamnă “cald”?

Previzibil, el o s-o dea in bară din prostie pură, decantată în jocuri de noroc și infracțiuni minore, de amator. Și ea să spună “I need you, I breathe you, I’d never leave you”. Sunt curioasă ce poate să îi răspundă fără să pară un nemernic universal.

Buzele lui articulează fără sunet un cuvânt care nici el nu știe sigur ce înseamnă. Ea îl ține strâns de încheietura mâinii stângi și îi spune ca într-o laucinație  “my old man is a thief and I’m gonna stay and pray with him ‘till the end”.

O întreabă sceptic în timp ce o privește ca golanul de care s-a îndrăgostit… De ce? Știe că nu merită. De ce ar sta cu el într-o beznă de idei, în bezna lui fără viitor?

“’Cause imma ride or die, whether you fail or fly”.

Băieţii răi fac să merite. Efortul, migrena, tot.

Banii-regelui

© 2012 – 2018, Gabriela Tănase. All rights reserved. On republishing this post, you must provide a link to the original post.