Ti-am adus ceva

 

[The escape]

Vineri seară. Facebook, Instagram şi inbox-ul: OFF. Airbnb cu destinatia Braşov: ON.

O căsuță cu pisică în centrul vechi. Check in, check out -> bilete ieftine -> bagaj mic, de mână. Pahare cu vin la despărţire. Nu plec de tot, dar aş vrea eu.

[Braşov, my love]

Turişti cam prea matinali, patiserii cu miros care îţi confirmă că nu eşti atât de incoruptibil cum credeai. Gazdă şi pisică adorabile, cu mult peste recenzia de pe Airbnb. Știu că am ajuns unde trebuie.

Ochelari de soare în formă de inimă… cu discount. Un grup de italieni care vor mai întâi o poză şi apoi să mă ia cu ei. Mi se pare firesc, nu mai sunt fete cu ochelari ca ai mei în toata Piaţa Sfatului.

 [Paint me like one of your French girls moment]

“Acasă” găsesc 2 ucraineni pe o ladă de zestre, aşa că mă duc să mai cumpăr alcool; ar putea să se întâmple orice. Au venit cu motocicleta din Odessa până la Modarom. Cum o fi fost? Rapid, cum să fie. Sâmbătă seara învățăm cuvinte obscene în ucraineană sub Tâmpa într-un cimitir ca un parc. Multiculturalism with a twist.

A doua zi dimineaţă, prietenii noștri ucraineni îşi verifică preocupați smarthphone-ul. “Ce faceţi?” “Ne uităm să vedem dacă e război.”

[The kindness of strangers]

Cafea cu scorţişoară. Mic dejun dulce cu fructe, biscuiţi şi iaurt. Apoi un muzeu neaşteptat. Nu ştiu cine e Gabriel Stan, dar i-aş vrea tablourile deasupra patului.

– Sigur nu eşti studentă? Pari mică, arăţi ca o studentă; hai că îţi dau bilet redus, oricum.

A durat puţin. Dacă dura mai mult, rămâneam acolo.

N-am vrut să-ţi aduc nimic şi până la urmă ţi-am adus toate astea.

___

*Geniul tablourilor din pozele 2 şi 3 este Gabriel Stan.

© 2015 – 2018, Gabriela Tănase. All rights reserved. On republishing this post, you must provide a link to the original post.